N Remedial Teaching – Kinderpraktijkhelder

HelgaMijn naam is Helga van Baalen-Isbrucker.

Ik ben mijn hele werkzame leven al verbonden aan kinderen. Ooit ben ik begonnen als leidster op een peuterspeelzaal, daar heb ik 12 jaar gewerkt. Later ben als leerkracht op een Daltonbasisschool in de groepen 1/2 tot en met 7 gaan werken, (ruim 17 jaar),de laatste jaren als RT-coördinator. Inmiddels ben ik ook oma van 2 prachtige kleindochters.

De PABO ben ik pas op latere leeftijd in de avonduren gaan volgen, deze heb ik in 3 jaar afgerond. Daarna heb ik een opleiding gevolgd voor remedial teaching (post HBO) en heb ik diverse cursussen gevolgd die ik in de praktijk kon gebruiken, zoals coaching, vakinhoudelijke cursussen e.d.

Een aantal jaar geleden heb ik de HBO-master Orthopedagogiek gevolgd, omdat ik me ook wilde toeleggen op de diagnostiek. Ik kan hierdoor o.a. intelligentietesten afnemen en analyseren.

Mijn hart ligt bij het begeleiden en laten groeien van kinderen, alsmede het uitpluizen van problemen, waar kinderen mee kunnen worstelen en waardoor ze niet optimaal functioneren, of dit nu komt door leer- of gedragsproblemen of door ontwikkelingsachterstanden